KIS zwemmen

KIS zwemmen

Heeft u een chronische ziekte, reuma, COPD of andere lichamelijke beperkingen? Dan is zwemmen de sport bij uitstek om uw algehele conditie te verbeteren.

Wij hebben alvast 8 redenen op een rijtje gezet om u te overtuigen:

1. Minder kans op blessures
    De gewichtloosheid is hier grotendeels debet aan.
  2. Hoge verbranding van calorieën
    Met rustig banen trekken verbrand je al zo’n 500 calorieën per uur. 700 calorieën als je een tandje bijzet.
  3. Total work-out
    Zwemmen in combinatie met accessoires zorgt voor een mooie combinatie van duursport en training.
  4. Je blijft langer jong
    Mensen die veel zwemmen blijven langer jong. Onderzoek heeft uitgewezen dat de prestatie een positief effect heeft op o.a. bloeddruk, cholesterolniveau, hart- en bloedvaten en cognitieve functies. Zwemmers van vijftig hadden dezelfde functies als iemand die twintig jaar jonger is.
  5. Zwemmen is goed voor de spieren
    Als je reuma hebt of andere spier gerelateerde klachten zoals rsi en rugklachten, dan is zwemmen de uitkomst om verantwoord te sporten. Spieren worden verstevigd en het lichaam ontspant zich tijdens het zwemmen. Voor mensen met reuma is het belangrijk vooral te blijven bewegen. De pijn wordt dan ook minder.
  6. Ontspannen
    Je zult verrast worden door het meditatieve en ontspannende effect van zwemmen. Het is jij en je zwemslag. De manier waarop je je lichaam beweegt, de borstcrawl probeert te perfectioneren en de ademhaling. Zwemmen ontstrest en je stapt herboren het zwembad uit.
  7. Afvallen
    Van regelmatig zwemmen val je af. Je valt af van sporten, maar wil je kilo’s kwijt dan zul je moeten duursporten en dan zit je al in het rijtje van hardlopen, fietsen en zwemmen. Hardlopen is voor veel mensen een dingetje. Fietsen willen ze alleen als het mooi weer is en zwemmen kun je altijd.
  8. Combineren met andere sporten
    Zwemmen kan heel goed werken met andere sporten zoals hardlopen, fietsen en yoga.

Waarom zwemmen bij de KIS

Onze zwem uren worden gemonitord door toezichthouders van de KIS. Dit zijn vrijwilligers die in het belang van uw veiligheid aan de kant staan om toezicht te houden op een veilig zwem uur.

Toezicht KIS

Veilig sportklimaat
De KIS voert het protocol gedragsregels begeleiders in de sport actief uit.

Lid worden:
U kunt op eenvoudige wijze lid worden van onze vereniging. Het zwembad van Heliomare bevind zich links achter de centrale balie bij de hoofdingang Heliomare. Een vrijwilliger van de KIS zorgt voor kaartverkoop en toezicht. U kunt daar uw inschrijfformulier verkrijgen.

Kijk voor de actuele informatie over lidmaatschappen op onze website (www.dekis.nl).

50pluszwemmen logo Fonds Gehandicaptensport