Zwemmen bij de K.I.S.

zwemmen bij de KIS afbeelding

Al vele tientallen jaren weten mensen met een beperking ons badwater te vinden. Juist omdat zij nu zonder enige vorm van schaamte zich in badkleding kunnen vertoeven, anderzijds omdat zij nu weten dat er echt toezicht wordt gehouden en zij veilig kunnen zwemmen. Zo wordt het instructiebad op de donderdagavond door gemiddeld 10 toezichthouders gemonitord. Maar ook de baden in het zwembad van Heliomare wordt door onze eigen toezichthouders gemonitord. En al deze mensen zijn vrijwilligers die dit belangeloos doen voor uw veiligheid!

Naast toezichthouders beschikt de KIS ook over zweminstructeurs die u met uw beperking de juiste aanwijzigen kunnen geven om goed in het water te bewegen.

Wist u dat de KIS het protocol 'Veilig sportklimaat' van het NOC-NSF navolgt. Dit om de potentiële mensen met onjuiste bedoelingen te weren uit onze vereniging.

Zwemmen bij Heliomare
Zwembad Heliomare

Wij zwemmen op de volgende tijdstippen:

Om deel te mogen nemen aan onze zwemuren dient u lid te worden van onze vereniging en uiteraard in bezit van een Nederlands zwemdiploma. Zonder zwemdiploma kunnen wij u helaas niet toelaten. Deze bepaling is ook opgenomen in ons huishoudelijk reglement.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze lidmaatschapspagina en onze algemene voorwaarden staan hier.

Bij de ingang van het zwembad zit altijd een medewerk(st)er van de KIS voor het aankopen en afstempelen van uw zwemkaart. Om een nieuwe banenkaart te kopen, dient u in het bezit te zijn van een lidmaatschapskaart. Zonder lidmaatschapskaart dient u een losse banenkaart aan te schaffen. Deze zijn in verhouding duurder dan de reguliere banenkaarten en kunt u ook maar éénmalig gebruiken.