Vervoersregeling voor mensen met beperking

Vervoersregeling

Onderstaande tekst komt van de stichting Onbeperkt Sportief en is te vinden op Onbeperkt Sportief en is voor het eerst geplaatst op 28 maart 2016.

Overvolle bus

Wat houdt de regeling in?
Doel: Mede door de vervoersregeling kunnen teamsporters met een lichamelijke handicap gezamenlijk trainen en aan competities deelnemen door het hele land.

Wat: De sportvervoersregeling is een tegemoetkoming in de kilometers voor het sportvervoer van mensen met een handicap.

Voor wie: De sportvervoersregeling ‘teamsporters met een beperking’ is bedoeld voor teamsporters met een ernstige (lichamelijke) handicap die een teamsport beoefenen bij een sportbond.

Door wie: VWS financiert de sportvervoersregeling. Stichting Onbeperkt Sportief kent de vervoerregeling op basis van criteria toe. Transvision is het vervoersbedrijf dat het sportvervoer uitvoert.

Criteria
Wanneer je gebruik wilt maken van het vervoersregeling, dan dien je aan alle onderstaande criteria te voldoen:

Voorwaarden
Indien je gebruik wilt maken van de vervoersregeling, dan gelden de volgende voorwaarden:

Klik hier voor het aanvraagformulier sportvervoer.

Na ontvangst en beoordeling van het inschrijfformulier door Stichting Onbeperkt Sportief wordt een voorlopige toewijzing van het aantal kilometers gedaan. Toewijzing geschiedt op basis van het beschikbare budget en van de beoordeling of je voldoet aan alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor dit sportvervoer.

Stichting Onbeperkt Sportief stuurt het inschrijfformulier door naar Transvision. Je ontvangt van Transvision bericht over hoeveel kilometers je hebt toegewezen gekregen.

Het aantal toegewezen kilometers kan in de loop van het jaar (negatief) worden aangepast, afhankelijk van het aantal aanmeldingen en het beschikbare budget.

Klik hier voor de algemene voorwaarden sportvervoer van Transvision.

Overige vervoersregelingen