Afscheid Jan Otten

Jan Otten heeft afscheid genomen

Ruim 50 jaar was hij in en rondom het bad te vinden, Jan Otten, 88 jaar jong en onze langstzittende vrijwilliger.

Jan Otten
Jan op zijn ronde tijdens zijn laatste avond bij de KIS

Donderdag 13 december 2018 Sportfondsenbad:
‘Jan, volgende week begint de kerstvakantie, dus dit is de laatste zwem avond van dit jaar’, deze mededeling had een iets wat vreemd vervolg. ‘Dan is dit denk ik mijn laatste avond, ik moet er toch een keertje mee stoppen! Het is goed zo!’. Dat antwoord hadden wij niet verwacht en daar waren wij dan ook niet op voorbereid
.

Via zwemvereniging de watervrienden is Jan 30 jaar geleden bij de KIS terecht gekomen, als zwem instructeur. Tot en met 13 december 2018. Stilletjes heeft Jan zijn afscheid aangekondigd. Dit zou zijn laatste avond bij de KIS zijn. Een beetje overrompeld, doch niet geheel onverwacht hebben de overige kaderleden het vertrek van Jan aangehoord. Het is niet niks, ruim vijftig jaar je zelf inzetten voor het zwemonderwijs, en daarvan de laatste dertig jaar geheel belangeloos voor kinderen en mensen met een beperking. De laatste jaren liet meester Jan, geruime tijd geleden ook nog koninklijk onderscheiden voor zijn verdiensten, het zwemonderwijs over aan de jongere generatie en hield een oogje in het zeil, in en rondom het zwembad. Altijd, door weer en wind kwam Jan op de fiets naar het bad. En Jan was trouw, slechts bij ziek en zeer was Jan afwezig.

Bij benadering en volgens eigen zeggen hebben zeker honderden kinderen bij meester Jan een zwem diploma gehaald. Een super prestatie waarop je terecht trots mag zijn. Na zijn pensionering heeft Jan ook nog een aantal jaren het dinsdag zwem uur van de KIS in Heliomare begeleid. Wij waren helaas niet voorbereid op het afscheid van Jan. Maar dat gaan we zeker goedmaken. Wij bedanken Jan namens al die zwemmers die een diploma hebben behaald hartelijk voor zijn tomeloze inzet. Het bestuur van de KIS bedankt Jan voor zijn tijd, kennis en aanwezig heid voor zeker 1200 donderdag avonden die hij aanwezig was.

50pluszwemmen logo Fonds Gehandicaptensport