Toestemming gebruik beeldmateriaal

Toestemming gebruik foto en/of filmmateriaal

pictogram geen foto maken

Ingevolge de verordening Algemene Verordening Gegevensbescherming mogen wij als vereniging niet zondermeer beeldmateriaal plaatsen op de website of voor publicitaire doeleinden.

Als u van u beeldmateriaal is geschoten, dan dient u expliciet toestemming te geven voor het gebruik van dit materiaal.

Mocht er bij een evenement foto's zijn gemaakt en u krijgt geen mail waarin uw toestemming wordt gevraagd (bijvoorbeeld u heeft geen toestemming gegeven tot het gebruik van het mailadres), dan kunt u een toestemmingsformulier downloaden vanaf deze site.

Vul dit formulier in, en beschrijf hierop zo duidelijk mogelijk wanneer het beeldmateriaal is geschoten (datum + omschrijving van gebeurtenis).

Na ondertekening kunnen wij dan uw beeltenis herkenbaar maken.

Een veel gehoorde opmerking is dat leden het vanzelfsprekend vinden dat zij wel mogen worden afgebeeld. 'Ik zal nooit bezwaar maken!', maar dat is niet de issue. Het gaat er niet om dat u nimmer bezwaar zult maken, het gaat om het feit dat u toestemming MOET geven. Mocht tijdens controle blijken dat wij zonder uw toestemming (en of u nu wel of niet stilzwijgend daar akkoord mee gaat, doet niet ter zake), beeldmateriaal hebben gebruikt, dan riskeren wij een hoge boete.

Hartelijk dank voor uw toestemming.

Klik hier voor het formulier : Toestemming gebruik beeldmateriaal

50pluszwemmen logo Fonds Gehandicaptensport