Actie Sarah voor stichting ALS groot succes

Zwem actie Sarah groot succes!

De actie van Sarah Buwalda, ons sport lid die op donderdag 22 november 2018 voor de stichting ALS heeft gezwommen, was een groot succes! Onder gejuich van de in grote getale toegestroomde toeschouwers heeft zij in alle rust haar 26 baantjes volbracht.
Ook de pers was aanwezig. Een reporter van het Noord Hollands Dagblad heeft uitgebreid de tijd genomen van de verrichtingen van Sarah, alsmede een videoteam van RTVIJmond.
Opvallend waren o.a. de speciale T-shirts die een tweetal toezichthoudsters droegen om de actie van Sarah luister bij te zetten.

Jolanda met T-shirt
Jolanda met het speciale T-shirt

Zoals reeds eerder vermeld heeft Sarah deze actie opgezet om geld in te zamelen voor de financiering van het onderzoek naar ALS. ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. De oorzaak is vooralsnog onbekend. De tante van Sarah, tante Angelique, had ALS. Had, wan de tante van Sarah is onlangs overleden aan de gevolgen van deze ziekte. Gelukkig heeft zij de actie en training van Sarah nog wel kunnen meemaken. Want Sarah, een jonge dame met het down syndroom, heeft hard getraind om deze prestatie te kunnen volbrengen. Week in week uit heeft Sarah baantjes gezwommen om uiteindelijk deze 26 baantjes in het 50 meter bad van het Sportfondsenbad te Beverwijk te kunnen uitvoeren.

De spanning viel letterlijk en figuurlijk van Sarah af toen zij haar 26e baantje had volbracht. Onder luid applaus van alle aanwezigen in het zwembad, nam Sarah de felicitaties in ontvangst.
Een ontmoeting met Oom Joost, de echtgenoot van tante Angelique, was zeer emotioneel.
Zowel Marian Hermans (moeder van Sarah) als Sarah zelf werden onderworpen aan interviews van de aanwezige pers.

Marian geeft interview Sarah geeft interview

Marian en Sarah geven interview

Buiten het feit dat mensen via de actiepagina geld konden storten, konden de aanwezige mensen ook geld in een bus deponeren. Bestuurslid Timo Bakker heeft van Sarah de bus overhandigd gekregen en zal zorgdragen dat het geld wordt gestort bij de stichting ALS. De opbrengst tijdens de zwemactie in de bus was ruim € 130,--

Sarah overhandigd bus aan Timo

Op dit moment ( 28-11-2018  15.52 uur) staat de teller TOTAAL op ruim € 2.491. Bijna 830% boven het streefbedrag van € 300.

tussenstand 23 november 2018

Het bestuur van de KIS is er trots om Sarah in de gelegenheid te mogen stellen om deze actie uit te kunnen voeren. En wij spreken, namens al onze leden en zeker namens de ALS stichting, onze hartelijk dank uit dat je deze actie hebt opgezet! Kortom:

Sarah ! Bedankt! Het was een super actie!

Wenst u ook nog te storten? Kijk op de actie pagina van Sarah bij de stichting ALS. Klik Hier

Sarah op RTVIJMOND

Sarah in de krant:

Noord Hollands Dagblad van zaterdag 24 november 2018:

SarahBuwalda in het NHD

50pluszwemmen logo Fonds Gehandicaptensport